*독일 블랙포레스트 테라스 노천 스파 [ Kauffmann Theilig & Partner ] New Spa at Palais Thermal


독일 블랙 포레스트 유서깊은 스파지역을 새롭게 조성합니다.

우드테라스를 이용한 랜드스케핑은 연속적으로 스파시설을 다양한 레벨로

연결합니다. 노천탕, 아웃도어 사우나, 야외샤워장 그리고 오픈에어 바를

각기 다른 레벨로 연속시킵니다. 이와같은 공간구성은 이곳을 찾는 이용객들과

이곳 주민들에게 평온하며 안락한 공간을 제공하며 풍부한 자연환경을

마음껏 누릴 수 있는 아웃도어 스페이스를 제공하는 역활도 수행합니다.

특히 상부층에 위치한 아웃도어 사우나와 추가적으로 증설된 프라빗 쉼터를

외부로 부터 필터링 하는 반투명 멤브레인 설치물은 이곳 스파의 독특한 공간구성을

마무리 하는 동시에 고객들의 프라이버시를 확보합니다.

레벨차이가 있는 아웃도어 스페이스를 끝임없이 연속시키는

공간구성이 좋습니다.


reviewed by SJ


A new outdoor space has been inserted into Germany’s Black Forest, as an attempt to rejuvenate a historic spa area.

Studio Kauffmann Theilig & Partner was responsible for transforming the area in the historical Graf-Eberhard-Bad. What was unused terrace space has been replaced by a new wooden landscape, thermal pool, outdoor saunas, experience shower and open-air bar.

The core building material of wood creates a continuous landscape for the visitor, using plants to further inhabit the natural spaces. A wooden stairway connects the various levels, leading to a first floor experience shower and open-air bar. On the third storey, two new outdoor saunas and additional facilities assist the restoration.

A white, translucent membrane is pinned to the north side of the outdoor space, where prying eyes are blocked from peering into the outdoor sauna. The south and east sides remain open to view the surrounding valley. The sail-like installation can be illuminated in the evening, offering atmospheric variations.

A further restoration plan has been designed but is on hold until additional funding surfaces.





from  frameweb


Designed by CMSFactory.NET