*스칸다비아 디자인과 인더스트리얼 디자인 접목, 오픈 레스토랑 [ Richard Lindvall ] Swedish Tax Office Transformed Into A Bright And Open Restaurant

회색공간을 바탕으로 하는 상업공간은 손님들의 가벼운 식음료 제공과 미팅 및 소셜모임을 위한 장소로 활용됩니다. 스웨덴 스톡홀롬에 위치한 오픈 레스토랑은 스칸다비아 디자인의 실용성과 모던함을 바탕으로 기존 공간을 연장합니다. 불필요한 요소는 제거되며, 전체 공간의 프로그램을 위해 가구와 디자인 요소들이 재배치됩니다. 다소 하드한 재료의 선택과 적용이지만 (이를 통해 공간은 모던함 속에 인더스트리얼 분위기가 합성된 공간감을 나타내지만) 최소한의 개입으로 공간은 오픈된 밝은 내부를 생성합니다. 이 아이러니한 소프함 속에 식당공간과 카페 그리고 컨퍼런스 룸이 배치됩니다.

reviewed by SJ,오사


Richard Lindvall has transformed what was once a sausage factory, then a tax agency in Stockholm, Sweden, into Usine, a bright space that includes conference spaces, a cafe, a bistro and more.



Before the one year long renovations, the premises were used by the Swedish Tax Agency and consisted of a maze of tiny meeting rooms with a ceiling height of 240 cm.

The interior is inspired by Scandinavian minimalism with an industrial twist and with Inspiration from hotels and restaurants in Shanghai, New York and Amsterdam. Big impressive buildings with lots of space and hard materials, but which are still keeping a welcoming atmosphere are rare in Sweden. It was important to create a warmth in the environments, but still keep it raw and fresh.

48 tons of concrete was poured into the construction, not only for for the floors, but also to construct the two bars, a reception desk, a large sofa table and a 3,5 meter wash basin in the rest room.

The boards on the walls is made from expanded metal, cut into smaller segments and placed in black lacquered steel frames, which gives a hint of Art Deco style. The tables and sofas are designed by Richard and made by a carpenter in Lithuania, The big fig tree at the entrance was chosen mainly for the amazing gray bark.

Materials of high quality were selected. Maple wood, cognac colored leather, concrete, galvanized steel, white tiles and black iron details create a stylish but relaxed atmosphere. To add an accent color, Valcromat in orange and brown was used for table tops, side tables, cabinet doors and menus.

The large space is divided into three rooms, all revolving around a central black iron beam structure that has been designed to serve unique functions for each area. The center of Bistro 38 holds a long two-level sofa where one side faces the massive concrete bar and the other, lower part is turned towards the dining area.

In Poche 36, the central iron beam has been transformed into a flexible table that can serve both as seating and as service station for the staff. In the café area the main iron feature was turned into a high shelf structure with bar seating around the base.








from  contemporist

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 스웨덴
도움말 Daum 지도
Designed by CMSFactory.NET