*역사적 특색을 보존하여 네덜란드 해군 역사를 극장으로 개조하다-[ van Dongen-Koschuch ] Theatre de Kampanje



Kampanje 극장은 네덜란드의 오래된 해군 군사지역인 Willemsoord에 새롭게 생긴 문화 센터이자, 극장이다. 170년 이상 전에 지어져 접근할 수도 없었던 해군 시설용 건물들을 모아 새로운 공공 기능을 수행하기 위한 콘서트 홀로 탈바꿈하는 이번 프로젝트에는, 유연한 공연을 위한 공간들과 아트센터, 사무실과 레스토랑을 갖추고 있다. 


디자인에 대한 영감은 역사적 건물이 지닌 정체성과 캐릭터와 함께 구조적 상호작용 및 공공 공간, 부두와 물 등에서 얻었다. 안과 밖의 독창적인 특성을 그대로 유지하기 위해, 디자인은 제한되었다. 상당한 역사적 의미를 지닌 강당의 공간적 경험을 확실하게 하기 위해, 강당은 유리로 만들어졌다. 강당은 자연스럽게 보호된 건물의 안쪽으로 자리잡았는데도 불구하고, 강당을 가로질러 긴 시야를 확보하기 위해 유리를 사용한 것이다. 


Theatre ‘The Kampanje’ is the new cultural centre and playhouse of Den Helder, located in the city’s old naval yard ‘Willemsoord’. The project transforms a collection of maritime buildings, which have been inaccessible for over 170 years, by introducing new public functions such as a concert hall, flexible performance spaces, an art centre, offices and a restaurant. Inspiration for the design is drawn from the identity and character of the historic buildings, an interplay of structure, craft, public space, docks and water.




  •   Architects: van Dongen-Koschuch
  • Location: Willemsoord, 1781 Den Helder, Netherlands
  • Architect in Charge: Frits van Dongen, Patrick Koschuch
  • Design Team: Henk de Haas, Rui Duarte, Klaas Sluijs, Lorna Gibson, Gianna Bottema, Hesh Fekry, Raul Forsoni
  • Area: 7850.0 sqm
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Allard van der Hoek
  • Constructor: IMD, Rotterdam
  • Acoustics & Engineering advisor: LBT, Nieuwegein
  • In order to maintain the unique character of the interior and exterior spaces, the design is restrained, with careful consideration undertaken for any changes made. To ensure the spatial experience of the grand historic halls, an auditorium has been designed of glass. This characterises the additions made, with an emphasis on transparency that stands opposite the introverted nature of the existing historic fabric. Nevertheless, the auditorium sits a naturally within the protected building, with the use of glass creating long sightlines across the hall; seeing and being seen becomes a guiding theme throughout. This conviviality is part of the traditions of the theatre, with the social aspect often just as important as the performance itself. The strength of the intervention lies in the precision of the restoration, combined with the radical nature of the additions.

    The plan has also an important urban component, which will give fresh impulse to a forgotten edge of the city. By situating the main entrance toward the centre of the site while adding secondary access to the city at the side, a lively public path is created, along which various elements of the programme are organised, restoring the connection between the city and sea.






















    from  archdaily

    이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
    유럽 | 네덜란드
    도움말 Daum 지도
    Designed by CMSFactory.NET