*세라믹타일로 조화를 이룬 정원 속 브라질 주택-[ PMMT ] “ceramic curtain" creates green camouflage for Barcelona house

세라믹 타일로 체커판 스크린을 드리운 이 집은 주변을 둘러싸고 있는 정원들과 어울려 조화를 이루고 있다. TR 하우스라 이름 지어진 바르셀로나의 주택은 3층 구조로 경사가 기울어진 지역에 위치해 있어 내리막 길에 일부가 솟아 오른 구조이다. 생활 공간은 최대한 사생활을 보호하는 구조로 구성되었고 앞과 뒷면의 대부분은 수직으로 뻗어있는 밤나무들로 둘러 싸여져 있고, 이곳에 사는 사람들을 잘 보오하면서도 풍경을 전망할 수 있도록 세심하게 위치해 있다.

A chequerboard screen of glazed ceramic tiles in various green hues wraps this house in Barcelona, helping it blend in with the surrounding gardens.
TR House was designed by local architecture office PMMT for a site in the grounds of an existing historic property, which previously belonged to the Indian consulate in Barcelona but is now is owned by the family.
The three-storey residence is positioned on a sloping plot and is partially submerged in the descending ground.
Living areas are oriented towards the rear of the plot to offer as much privacy as possible.
The majority of the front and rear facades are clad in vertical chestnut boards, with openings carefully positioned to make the most of the views while also concealing the inhabitants.
Photography is by Pedro Pegenaute.


But the remaining facades are wrapped with a semi-solid surface comprising vitrified ceramic tiles fixed to a stainless-steel wire lattice.
The screen provides shade and privacy to outdoor spaces, and also camouflages the house against its green backdrop.

"The exterior facade is a reflection of the functional needs of the interior," architect Alex Herráez told Dezeen.
"With this ceramic curtain, we were able to solve four plans that in architecture are normally solved in separate ways: the facade, the pergola, the curtain walls and the roof," he said.
"Within a range of greens, we've worked with four different tones to obtain the same shades that one observes on the surrounding landscape during the four seasons of the year, creating the required merging feeling."
Due to the steeply sloping plot and the house's integration into the landscape below the level of the street, access to the interior is provided by entrances on different floors.
A curving driveway descends towards a garage at the lowest level, where the main living areas open onto a secluded decked area at the rear of the building.

The main entrance is accommodated on the level above and is reached by a path traversing the garage roof.
Rooms are arranged on both sides of a horizontal axis that extends across the building from the entrance.
At the centre of the building is an open-air patio planted with a pair of birch trees. The patio is flanked on one side by a staircase, and is lined with glazing to enable natural light to permeate down to the surrounding spaces.
Bedrooms are arranged around the central level, with the top floor housing a guest bedroom and office with access to a terrace sheltered beneath the panelled pergola.
The pergola casts dappled shadows across the floor of the terrace and frames views of the treetops at either end.
At the far end of the decked terrace to the rear of the building, the land descends steeply towards a creek at the boundary of the site.
A sequence of sloped surfaces formed from the same chestnut panelling as the facade extends the decking towards a play area at the lowest point.



from dezeen

이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 스페인
도움말 Daum 지도
Designed by CMSFactory.NET