*미니멀리즘이 빛나는 파리 치과-[ Silvosa París Arquitectura ] Losada Serrano Dental Clinic

'-이즘'이란 말에 프로젝트를 명명하거나 라벨을 붙이는 것을 믿지 않는 우리는 그저 생각하고 조직화하고 단순화하여 미학적 하모니를 통해 기술적 상황을 해결해 나간다는 것을 목적으로 한다. 이러한 취지에서 최소한의 재료로 미니멀리스트 프로젝트를 생각해보았다.

이미 있는 건물에 들어가게 된 치과를 설계하면서 두 개의 필수적인 요소에 대해 디자인이 반응하게 하였다. 그 하나는 치과에 필요한 3개의 캐비넷간 관계, 그리고 환자들이 대기할 수 있는 공간의 탁월함이 그것이다.

It could be considered a brutalist project in the sense that we wanted to work with the material almost as it leaves the factory. But it could also be considered a minimalist project from the point of view that aims to solve the construction with the minimum elements.
We do not really believe in “-isms” or labels; we believe in thinking, organizing and simplifying to solve ‘technical situations with aesthetic harmony’.
The new facilities of this dental clinic were located in the low level from an existing building. The project consisted in the complete conditioning of the space and its facades to build three dental cabinets. The design responds to two essential questions: the relationship between the three cabinets and the preeminent location of the waiting room.


On the one hand, it was sought that the work spaces were closed to the outside, without any hollow in the facade, but as open as possible to the interior to capture the maximum amount of natural light possible. For this, the opening of hollows in front was maximized towards the main street and towards an inner plaza with the best views; where precisely the waiting room is located, the place where the customer really should feel at ease.

Three islands make up the organization of space and each of them contains a cabinet. The central island configures the circulations and the waiting area, generating a perimeter circulation access − waiting − attention − exit. The other two islands, due to their displacement, define the hall between cabinets and the access to private areas.

The face brick defines the perimeters of the islands, functioning as a backdrop to the openings on the facade and bringing warmth and character to the clinic.
Amongst the gray brick walls, fronts are executed with a clear technical vocation: to improve the acoustics of the premises, with wooden grooved frieze strips - with factory color -, and guarantee the maximum amount of natural light without losing intimacy with slotted glass.


from divisare


저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET