*능동형 우드루버 MAYU architects+ install feather-like façade to church in taiwan

a contemporary take has been applied in the construction of ‘the tainan tung-men holiness church’, a project in which MAYU architects+ explore light and materiality to create a peaceful and holy sanctuary for people to worship god. located in taiwan, the site of the new church is based within the dense urban fabric surrounded by residential buildings. the aim to activate the family-friendly neighborhood has influenced the church to incorporate inviting programs to its ground floors, including a book-store and coffee shop.

the building itself is a raised two-storey cubicle volume formed by cast-in-place concrete and is balanced with warmer materials such as wood. the perforated, copper-toned screens invite a soft and dappled light into the spaces of worship, heightening the ethereal and uplifting nature. at the same time, it forms a sheer fabric that presents the secular world outside in a different light. MAYU architects+ installed the aluminum screens as a subtle nod to the eagle, a constant symbol in the bible; the feather-like character was acheived by orientating every panel in according to the fibonacci sequence. in addition, they are slightly twisted by a difference of two degrees from one another and in turn, allows the façade to appear soft, transparent and flowing.


design firm:  mayu architects+ 

architects: malone chang / yu-lin chen 

client: tainan tung-men holiness church 

location: tainan, taiwan 

program(use): church 

project team: malone chang, yu-lin chen (architects), sheng-yang huang, elisabeth 

lebas (competition), yu-ling liu, ting-yi lo, miao-ling cheng (sd/dd/cd), yong-sian fang (ca) 

structural engineer: envision engineering consultant 

mep & hvac engineer: zhao-rong chen engineers associates 

construction companies: fugu construction   

site area: 420 sqm 

building area: 239.5 sqm 

total floor area: 1240.06 sqm  

stories: 5 

structure: reinforced concrete 

finish (exterior):  aluminum composite perforated panel, low-e glass, concrete 

finish (interior): aluminum louvered ceiling, glass partition, solid teak flooring, linoleum flooring 

interior design: mayu architects+ 

landscape design: mayu architects+ 

competition: 08/2012 

construction start: 07/2013 

completion: 09/2015


from designboom

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 태국
도움말 Daum 지도
Designed by CMSFactory.NET