*곡물 저장 사일로에서 아파트로 리모델링 COBE transforms Copenhagen grain silo into apartment block with faceted facades

Galvanised-steel panels form faceted balconies and window surrounds on the exterior of this former grain-storage silo in Copenhagen, which Danish studio COBE has converted into an apartment building.

Local firm COBE was invited by the building's owners Klaus Kastbjerg and NRE Denmark to oversee the transformation of the 17-storey building into 38 unique residential units, ranging in size from 106 to 401 square metres.

The building is located in the Danish capital's Nordhavn area, which is being converted into a new city district that retains some of the original industrial structures.

COBE is involved in masterplanning this project, which will see up to four million square metres of the post-industrial harbour area developed over the next 40 to 50 years.

The former grain silo is the largest of the area's industrial buildings and offered an opportunity to accommodate apartments, as well as public functions including a restaurant on its upper floor and an events space at ground level.

Its regeneration coincides with Heatherwick Studio's conversion a grain silo in Cape Town into a hotel and art gallery. The hotel occupying the upper part of the building opened earlier in 2017.




from dezeen

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET