*박공지붕 명상공간으로 교회 리모델링 [ Messner Architects ] Saint Joseph in the Woods

한적한 전원마을에 위치한 교회 리모델링. 기존 구조물을 최대한 활용한다. 이전에 사용하지 않았던 박공지붕의 다락을 명상과 사색의 공간으로 재구성한다. 미니멀 인테리어는 불필요한 시각적 정보를 차단, 종교를 위한 공간에 집중을 돕는다.

The church in Stella is an appreciated spiritual place for people from far and wide, not least because it is located along the popular Sigmund Freud path in the alpine woods at 1300 m.a.s.l.

The conversion and renovation of the building dating back to the fifties is aimed at reevaluating the existing structure and making it more attractive.


Architects:Messner Architects

Location:Ritten, Province of Bolzano - South Tyrol, Italy

Architects in Charge: David Messner, Verena Messner

Area: 500.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Davide Perbellini

Manufacturers: RIWEGA, Kerakoll

The east facade of the building was broken through to provide the church interior with more daylight. The huge rectangular opening behind the presbytery bathes the interior in light and underlines the pursuit of linking inside to outside, in a way spiritual to profane. The fleeting glimpse inside is claiming people’s attention and stimulating to enter the church.


The prevailing ‚genius loci‘, the spirit of the place, is strikingly expressed with the phrase ‚church in the wood‘ . The framed view is characterized by a continuously changing landscape in the course of the seasons. The contemplation of nature gives the opening its highly meditative meaning. 


from archdaily

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET