*프랑스 예배당 재건축 및 체육관 시설 확장-[ philippe gibert architecte ] Libergier Sports Centre

Reims 대성당 옆에있는 Libergier 거리의 Hugues Libergier 고등학교 앞에 위치하고 있는 이번 프로젝트는 스포츠 홀에 있는 예배당 재건축과 체육관 건설 (확장)에 관한 것이다. 그 확장은 거리 정면에 있는이 동일한 설정과 채플의 것에 기초한 책으로 예배당과 일치를 이룬다.  콘크리트 바닥의 상단에는 멀티 스포츠 홀을 기반으로 하는 메인 바디가 댄스 스튜디오 및 유도가 있는 경량 구조로 구성되어 있다. 고급 소재는 확장 기능의 신중한 디자인을 강화하는데 이 절주 의식은 예배당의 치료에 반영되며, 내부 볼륨은 커다란 교육 / 탁구장을 만들기 위해 복원되었다.

Concrete Base and Reflective Glass

The project is located in front of Hugues Libergier high school, in Libergier street, next to Reims cathedral. It's a rehabilitation of an old chapel in a sports hall and a construction of a gymnasium (extension). The extension and the chapel take place in the plot, thus showing a street-sight, and the entrance comes naturally between these 2 buildings from Libergier street. The extension creates unity with the chapel by this identical setting on street frontage and a volume based on the chapel's one.


On the top of the concrete base, where is based the multisports hall, is the main body made up of a lightweight structure, in which the dance studio/judo is located. The quality materials strengthen the extension's sober design. This sobriety is reflected in the chapel's treatment, whose interior volume has been restored to create a large training/ping-pong area.


Architects: philippe gibert architecte

Location: Reims, France

Lead Architects: Philippe Gibert, Clémence Legentil

Area: 2350.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Philippe RuaultClément Chevet

Manufacturers: Bega, Forster, Thorn, Sfel, ArcelorMittal

Each of the sports halls of the extension and the rehabilitation are accessible from the entrance hall and can be used autonomously while closing access to unused spaces. The hall also provides fluidity of flows and enables an easy control of entrances and exits from the professors' office located at the entrance. The project enables natural lighting of all sportive areas and includes a bioclimatic and HEQ approach by the use of a Trombe wall that provides thermal comfort and reduces heating needs.


from archdaily

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET