*콜로니아 델 새크라멘토 17세기 요새발굴-[ Frazzi Arquitectos ] Paseo de La Brecha Museum

이 프로젝트는 유네스코 세계 문화유산으로 지정된 콜로니아 델 새크라멘토의 역사적 도시에 위치해 있다. 장소가 지닌 역사적 배경을 조사 후 조심스럽게 발굴 조사를 실시한 결과, 1680년대 포르투갈 요새를 발견하게 되었다. 이 곳에서 발굴된 모든 유산은 매우 높은 재산가치를 가지고 있고, 우루가이 문화유산 위원회와 유네스코에서 보존되고 일반인에게도 공개될 예정이다.

The project is located in the Historical City of Colonia del Sacramento -declared Unesco World Heritage- in a privileged location meters from the river, over two grounds unified in a ¨L¨ shape, with way outs to two streets of strong gradients, typical of river ravines.


Important previous research works -digging out the historical, cartographic and archaeological background of the place-  and careful preliminary excavations within it, leaded us to discover remains of the wall and its buttresses from  the former fortification of the citadel created in 1680 by the Portuguese (as well as remains of old pottery and tableware, military elements, sabers and cannonballs from the many battles and struggles between Spanish and Portuguese). all of them with high patrimonial value, and suggested to be conserved and exposed  to the public by the Uruguay Cultural Heritage Commission and Unesco.


Architects: Frazzi Arquitectos 

Location: Rivadavia & Virrey Ceballos, 70000 Col Del Sacramento, Departamento de Colonia, Uruguay 

Author Architect: Matías Frazzi 

Area: 1150.0 m2 

Project Year: 2016 

Photographs: Federico Kulekdjian

The intervention consists in generating a public internal crossing walkway which unifies an old barn with a series of cells or housing boxes, in a direct linkage with the street as a prolongation or "passage" of the city -of a certain medieval spirit- where the archaeological remains found will be inserted and displayed as in an open sky museum.


The great area of the old barn is set in value thanks to the emphasis in its significant elements, as they are its high walls with bricks at sight counterforts and its pinotea wooden truss supporting the topping, interposing between them  new glass boxes as mezzanines, which with their movement and modern language enrich and give scale to the pedestrian walkway. the use of noble building materials (common bricks, exposed concrete, wood, stone) is one of the city insertion premises.


The set of housing is characterized by a simple volumetry, a series of juxtaposed concrete boxes -exposed by gross table- achieving a gradual staggering which accompanies the different levels concerned to the topography of the ground.


These boxes superposition generates fullness and emptiness on the pedestrian walkway, with lights and shadows contrasts and diversity of space situations.


from archdaily

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET