*전통적이면서도 현대적 표현을 놓치지 않은 영국 주택-[ Denizen ] Haddo Yard housing in Whitstable

런던에 본사를 둔 Denizen Works는 지역 정체성의 독특하고 현대적인 표현을 창조해내고 싶었다. 이러한 취지에서 맞춤형 입체 타일을 포함한 장식 패널을 특징으로 하고 있으면서 단단한 오크문 및 청동색 창틀을 갖춘 고급스러운 건물을 설계하였다.

Architecture studio Denizen Works references traditional fishing huts with this apartment building in the English seaside town of Whitstable, which features black brick walls and pointed ceramic details.

London-based Denizen Works designed Haddo Yard for a site directly opposite the Kentish town's train station. As a result, the three-storey building is designed to have a strong presence in the streetscape.

"The ambition for Haddo Yard was to create a distinctive and contemporary expression of local identity," said studio founder Murray Kerr.

he street-facing facade features a pale brick section that matches the frontages of an adjacent row of adjacent shops.

The upper part of the building cantilevers slightly above the main shared entrance to accentuate the separation between the levels, and is clad in dark bricks that reference a key feature of Whitstable's architectural heritage.

"The distinctive character of the building takes its cues from the local context, with the dark brick gables evoking the forms and tones of the black timber fishing huts that are synonymous with the town," said Kerr.


This facade also features decorative panels that incorporate bespoke three-dimensional tiles, with a ridged profile that echoes the building's gabled form.

Other details include solid oak doors and and bronze anodised window frames, designed to give the building a premium feel.

Decoration is kept to a minimum at the private rear elevation, where the ground-floor flats open onto patios enclosed by timber planters that serve to separate the individual gardens and incorporate integrated seating.

The project is backed by developer Arrant Land, who had already received planning permission for the scheme before asking Denizen Works to oversee the detailed design. The architects thoroughly overhauled the original proposal, but the form and massing of the building were kept the same, avoiding the need to submit another application.

Six two-bed flats and a single one-bed flat are accommodated within the building. The interiors of these homes are minimal and bright, with MDF match-boarding introduced to lend the spaces a "coastal character".

The panelling extends around the living areas to a height of 90 centimetres, to unifies the kitchen counters, window transoms and external planters.

Landscaping around the building is intended to reference aspects of the local vernacular, including a a robust concrete wall surrounding the car park that evokes the coastal sea walls.

The concrete wall's wavy surface was created by casting the material in formwork made from corrugated metal. As well as providing segregation, the walls can be used as informal seating, and incorporate planting and storage space for bins.



from dezeen

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET