*암스테르담 '싱어 로렌' 박물관-[KRFT adds two-tone brick theatre to Singer Laren museum]

암스테르담 스튜디오 KRFT는 새롭게 벽돌로 꾸민 극장과 목재 "커튼"으로 감싸인 유리 로비를 추가하면서,네덜란드 도시에 Laren 박물관과 문화 복합체를 업데이트 및 확장했다.

'싱어 Laren'은 미국 예술가 윌리엄 싱어(William Singer)와 그의 음악가였던 Anna (Anna)의 컬렉션을 보존하고 전시하기 위해 헌정된 박물관이자 극장이다. 윌리엄 사망 후 애나는 1956년에 개관한 집에 박물관과 극장을 추가했고, 이곳에 부부의 그림, 조각품, 공예품 등의 수집품을 선물했다.

Amsterdam studio KRFT has updated and extended a museum and cultural complex in the Dutch town of Laren, adding a new brick-clad theatre and a glazed foyer wrapped in a "curtain" of slatted timber.

Singer Laren is a museum and theatre dedicated to preserving and displaying the collection of American artist William Singer, and his musician wife, Anna, who moved to Laren shortly after the turn of the 20th century.

The town was then a small artists' colony, where the Singers decided to build a house for themselves called De Wilde Zwanen (The Wild Swans).

Following William's death, Anna added a museum and theatre to the house that opened in 1956 and presents the couple's collection of paintings, sculpture and artefacts.



KRFT was invited to oversee the modernisation of the theatre, which adjoins the historic house and is now part of a cultural complex operated by the Singer Memorial Foundation.

The new theatre, which replaces its outdated predecessor, adjoins the historic house and also contains a large foyer that connects the auditorium with the house and the street outside.

Steps that peel up from the pavement and are illuminated at night mark the entrance to the new foyer, where a large glazed opening leads into a space containing a cafe and reception for the theatre.

"Through the open foyer space, the garden, villa, shop and cafe become publicly accessible, turning the complex into a cultural living room of the region," said the architects.

The exterior of the old house forms one wall of the new foyer, where a metal-framed entrance leading to exhibition spaces is punched into the brick facade and overlooked by a cast of Auguste Rodin's The Thinker.

Next to the cafe, the auditorium is contained within a metal-clad volume that also houses the ticket office.

Externally, the theatre is covered in red brick that is intended to complement the materiality of the original house. A grey brick section that wraps around one corner contains functional spaces including the cloakroom and a separate foyer for performers.

A screen of wooden battens that extends across the street-facing elevation partially conceals the glazed foyer and a circulation area including a staircase.

"The wooden facade is made of laminated strips, tarred in black, making a connection to the sheep stalls in the surrounding moorlands," the architects added. "The effect of the wooden strips is that of a curtain, allowing incidental glimpses to the inside."




from dezeen

Designed by CMSFactory.NET