*내후성강판 외장재를 사용한 러스트 하우스-[ Jarmund / Vigsnæs Architects ] Rust House

오슬로 안쪽 구시가지는 중세시대로 거슬러 올라가는 각장 오래된 지역이다. Rust House는 6인 가족, 특히 어린이와 십대 자녀가 거주하는 이 곳은 다양한 높이와 벽으로 가족 구성원의 수에 맞게 유연하게 설계되었다. 옆에 건물이 있어 뒤쪽으로 확장하였는데, 총 3개의 볼륨 중 2개는 개인적이고 조용한 루프탑 테라스를 갖추고 가족의 사생활을 위한 작은 내부 정원을 더했다. 최상층의 거실 전망은 신중하게 창을 내어 좁은 도시 전망을 제공하는 1층의 뷰와는 대조적이다.

 

The inner east municipality of Oslo is a diverse and urban area called Gamlebyen (old town). The area is the oldest parts of Oslo dating back to medieval ages. The area has been in decline for large parts of the twentieth century, but is now experiencing an upturn in popularity and gentrification.  

Rust House is designed flexibly for a family of six; to adapt their living to the current number of family members - as kids and teenagers comes and goes. The architectural volume of the house corresponds to neighboring walls in various heights: politely adapted between existing houses. As a result of orignally living in the building next door, the family built a new house in their own backyard to extend their lifestyle into a new home.



Architects: Jarmund / Vigsnæs Architects

Location: Oslo, Norway

Architect in Charge: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Ane Sønderaal Tolfsen,

Area: 198.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Nils Petter Dale

Three volumes create an L-shaped structure with a small inner garden for family enjoyment, in addition to two private and quiet roof top terraces. The carefully chosen window placements give views to a narrow urban context on the ground floor and first floor - in contrast to a wide open view from the living room on the top floor. The materials used are solid and maintenance free; with corten steel facades, plywood interiors and concrete floors.


from archdaily

Designed by CMSFactory.NET