*네덜란드 경사구조 주택 리노베이션-[‘house overveen’ in the netherlands]

네덜란드 오베르빈 하우스는 경사진 지형에 위치하여 있는데 지면이 후방보다 전방이 더 높은 구조이다. 1층은 거실 공간이며 넓고 좁은 형태이고, 1-2층에 침실과 화장실이 있다. 네덜란드 건축 스튜디오 BLOOT는 지하실을 확장하여 기존 주방이 뒷 정원으로 열린 거대한 패밀리 부엌으로 재구송하였다. 플로팅 베란다는 상부층 공간과 연결되어 있어 집 안에 관계를 강화시키는 역할을 한다.

 

BLOOT’s refurbished ‘house overveen’ in the netherlands is located on a sloped terrain and, therefore, the ground level is higher at the front than at the rear end. the inside of the residence has been already taken care of during the 70’s and stripped of all period features. the ground floor serves as a living area and was a large narrow space. a spiral staircase with a balustrade made of marine rope led to the basement which consisted of a series of small rooms, including a small kitchen. the first and second floors consist of bedrooms and a family bathroom.


dutch based architectural studio BLOOT has extended the basement so that the existing kitchen becomes a larger and real family kitchen with an open view of the back garden. a floating veranda is connected to the aforementioned space, strengthening this relationship. on the floating veranda you can sit with a cup of coffee and dangle your legs. the open plan living room is too large for its purpose due to the new kitchen. the basement has a low ceiling and is dark, so creating an open connection between the both spaces was a logical step to take.


the desire to have a roof terrace on the extension led to a connection between the floor of the living room and the roof of the extension. to open up this area and make it as light and airy as possible, everything between the kitchen and living room is made of glass. the glass is supported by large douglas beams that are also continued into the extension.

from designboom

Designed by CMSFactory.NET