*사막에 위치한 노출콘크리트의 고고학 박물관-[ Sandra Barclay and Jean Pierre Crousse ] Peruvian archaeology museum

적색 콘크리트의 페루 고고학 박물관은 노출 콘크리트와 정제된 시멘트를 통해 주변의 붉은 모래언덕과 자연스럽게 어울리고 있다. 붉은색의 포졸란 시멘트를 택하여 건조한 사막 지대에서 색조를 보완한다. 두 개의 윙으로 나눠져 있는 박물관에서 하나는 전시실과 보존 지역이 있고, 다른 하나에는 교육 공간으로서의 사택과 같은 역할을 담당하고 있다. 건물 남쪽으로 난 4개의 창문은 외관을 통해 돌출된 형태를 하고 있고, 이는 빛을 내부로 허용하면서도 직사광선으로부터 안쪽 공간을 보호한다.

Red pigmented concrete provides the geometric forms of this archaeology museum in Peru, designed by Barclay & Crousse to replace another destroyed during an earthquake.

The Museo de Sitio Julio C Tello stands at the entrance to the Paracas National Reserve, on exactly the same site as its predecessor, which was ruined during an earthquake in 2007.


This location is in close proximity to the Great Paracas Necropolis – the oldest archaeological site in the region where, in the 1920s, explorer Julio C Tello discovered burial sites over 2,000 years old. These sites provided the exhibits for the museum.


The new design by Lima-based Sandra Barclay and Jean Pierre Crousse brings back some of the qualities of the old building – the low-rise form and the strong geometric volumes – but uses a completely different materials palette.

While the previous museum featured a prominent stone facade, Barclay and Crousse opted to use concrete for the new structure. But they also chose a red-hued pozzolan cement, allowing the building to complement the tones of the arid desert landscape.


"The exposed concrete and polished cement that constitute its materiality, blends with the neighbouring red dunes," they said.

"The patina left by builders in the polished cement give to the museum a ceramic look that resembles the pre-Columbian ceramics that are exposed inside."



The museum is divided up into two wings – one containing the exhibition galleries and conservation areas, and another housing education spaces. A single corridor, described by the architects as a crack, separates them.


On the southern side of the building, a row of four boxy windows project through the facade. These allow light to enter, but offer protection from direct sunlight.

Other details include a vibrant blue wall, which marks the building's entrance.


from dezeen

Designed by CMSFactory.NET