*대만 노후건물의 상점 개조 -[ B+P Architects ] The Inverted Truss, Taipei, Taiwan

대만의 오래된 건물을 개조하기 위해 B + P Architects는 기존 벽과 분리 된 독립 구조를 설계했으며 "가구와 같은 구조"라는 아이디어를 소개했다. B + P Architects의 첫 번째 의도는 역사적 건물이 혁신의 과정을 거치는 동안 시간의 흔적이 남아있는 상태를 유지하기 위해 신중하지만 독창적인 공간형성을 위한 요소를 삽입하는 것이었다. 이러한 의도로 '가구와 같은 구조'라는 아이디어를 소개했는데, 소매상점에 쓰이는 주요 목재 트러스를 이용해 디스플레이 선반을 만들고 조명 및 공자장치의 배선을 통합하였다.

 

To renew a historical building in Taipei, B+P Architects designed a free-standing structure that is detached with the existing wall and introduces the idea of “structure as furniture”.

While facing the renovation of a historical building, B+P Architects’ first intention was to “re-specify” the initial gestures of the space in order to remain the condition for the traces of time could be experienced. Therefore, carefully but distinctive inserting an element to shape new spaces become the key issue of this project.


Program: shop renovation

Architect: B+P Architects – Chia-Hao Tsai, Tze-Chun Wei

Design Team: Tzu-Li Lin, Chien-Tung Chen

Area: 735 sqm

Completion:  2016


The main timber truss for retail shop at the front room introduces the idea of “structure as furniture”, a free-standing individual component that is detached with the existing wall. The idea of moderate intervention with minimal attaches and less anchoring that will undermine the existing building is taking place in this project. The timber truss is a structure that supports the display shelf and integrates the wiring of lighting and air-conditioning units. Appearing as an inverted frame, the truss is a modest response of a new insertion to an old building. 


from domusweb

Designed by CMSFactory.NET