*제네바 세계무역기구WTO 건물의 추가 확장-[ WITTFOHT ARCHITEKTEN ] WORLD TRADE ORGANIZATION

제나바의 세계무역기구 WTO 건물 확장에는 사무실과 식당, 지하주차장이 포함되었다.
국제건축디자인경쟁부분에서 우승한 슈투트가르트는 제네바의 WTO 본부를 확장하라는 프로젝트를 위임받았고, 현장에 개방성과 투명성의 느낌을 창조하였다.
도시와 호수를 주변으로 한 특이한 장소에 위치하고 있는 WTO의 새로운 건물은 기존 건물의 앙상블로써 전체 도시의 분위기를 보완하고 완성하였는데 기존의 오래된 건물과 적절한 거리를 유지하면서 두 건물 사이에 고 품격의 야외 공간을 형성하였다.

 

The extension of the World Trade Organization in Geneva houses offices, restaurant and underground parking.

After winning the international architectural design competition, Stuttgart based wittfoht architekten were commissioned to build the extension of the World Trade Organization headquarters in Geneva. The new administrative building, integrated into the site, creates a feeling of openness and transparency.


Urban Planning Concept 

The site is situated in an unusual location mixing both, city and lake surroundings. The lakeside wooden park incorporating the existing group of WTO buildings is a key determining factor in the project. The new building complements and completes the overall urban setting with its existing building ensemble. It responds to the cramped conditions in the southern part of the site while integrating the existing necessary and functional constraints. It maintains a respectful distance from the old buildings and creates a high-quality outdoor area between the two structures. A balanced, well-proportioned overall picture presents itself, which is enriched by a dialogue between old and new. 



Architectural Concept 
The dimensions of the extension are limited to the former car park, meaning the existing trees on the site could remain in place and no additional areas had to be sealed off for construction. Visitors are led from the main gate through the old building, over a spacious footbridge and directly into the main lobby in the extension. From here, all areas of the new building can be accessed. The new building is essentially divided into two sections – the base structure at ground level and the glass structure suspended above. Thanks to this division, the actual dimensions appear smaller and are playfully incorporated into the park area. The building appearance is defined by openness and transparency. 
The earth-bound base zone is home to mass catering facilities. The roof of the base structure is designed as an accessible wooden deck, welcoming visitors to use it as a viewing platform. A terrace at the front expands the restaurant towards the lake. The floating, crystalline volume above houses the administration and office areas. The allocation of areas within the building creates spaces for informal meetings and conversations. The office floors offer high flexibly organization. Many office organizations are possible – from classical single offices to combined areas and open-plan workspaces. The façade has a modular design and supports the required flexibility of the building. Dividing walls can be positioned freely within the building plan. All workstations have an ample supply of daylight and pleasant links to the outdoors. The building core and infrastructural facilities are located in the center of the building, thus making it easy for visitors to find their way around. Additional flights of spiral stairs help to promote internal communication between floors.


Economic and Ecological Aspects 

The energy and ventilation concept adheres to the applicable minergie-p standards. Due to noise protection requirements and the strong lakeside winds, the glass front of the office floors was designed as a double façade, which also allows for natural ventilation. Additionally, the trees on the east, south and west side also offer natural shade in summer.

Lighting of the individual areas is made according to the spatial requirements. To improve artificial lighting efficiency, floor-standing luminaries with electric ballasts and motion detectors are used around the workstations.



from divisare

Designed by CMSFactory.NET