*다중사용 레벨로 계층구조를 강조한 건물-[ MARTE.MARTE ARCHITEKTEN ] SIE HEADQUARTER

SIE 성공의 핵심 요소 중 하나는 계층 구조이다. 이것은 특히 개발[경영]과 생산 간의 관계에 해당한다. 프로젝트 디자인은 회사의 개별 부서가 중립적이면서 수직적 계층화를 지향하는 편파적 입장에 응답하고 있다. 건물은 사무실과 작업장 건물이 따로 구분되지 않고 오히려 다중사용 레벨로 계층화되어 있다. 결과적으로 큐브 형태의 볼륨구조는 내부 통로를 가능한 짧게 유지하고 있으며, 넓은 경사로를 통해 방문자들을 출입구로 안내한다. 생산 및 개발 단계에 위치한 카페테리아는 모두를 위한 만남의 장소이다.
모든 워크스테이션에서 주변 경관을 한 눈에 볼 수 있고, 발코니를 통해 자연과의 관계를 강화한다. 건물 재질은 노출콘크리트와 알루미늄, 유리로 한정되어 있다.

One of the key factors of SIE’s success is a flat hierarchy. This is particularly true of the relationship between development [management] and production.

The design of the project responds to the unbiased position aspired to by the individual divisions of the company with a neutral, vertical stratification. The building is not divided into an office and a workshop wing, but rather layered into multi-use levels. The resulting, nearly cube-shaped volume keeps the internal passages as short as possible. A spacious ramp guides visitors to the entrance level, which also serves as the shipping and receiving area. Along vertical, glass circulation elements visitors are led through the introverted storage level on the first floor to the production and development levels above. A cafeteria situated amidst the production and development level should act as a family-like meeting place for everyone. All of the work stations have a spacious view of the surrounding landscape of the Rhine Valley, and balcony-like elements reinforce this relation to nature. Controlled ventilation plus cooling and comfortable shading guarantee just the right room climate for every division. The material language of the building is reduced to exposed concrete, aluminium and glass.




from divisare

Designed by CMSFactory.NET