*스웨덴 오피스 빌딩-[ Sweco Architects ] Atlas Garden

철도를 따라 위치한 높은 건물은 시대에 맞게 현대적인 사무실 건물로 탈바꿈되었다. 매우 유연한 플로어 플랜을 제공하기 위해 구조적으로 개조되었는데 사무실 층은 4개의 소규모 단위로 나누어졌다. 이곳을 임대하는 사람이라면 여러 개인 사무실-회의실-급식룸을 선택할 수도 있고, 또는 회의실과 조용한 방이 열린 공간으로 이어진 개방형 평면도를 선택하거나 또는 이 두가지를 결합하여 선택할 수 있다.

 

The renovation of the Lokstallet block in central Stockholmtransformed an anonymous building into a modern office building - Atlas Garden. The land on which the building stands conceals an historic locomotive shed built in conjunction with the adjacent railway.


The goal was to create a modern office building that would fit in with the row of high-profile buildings located along the railway. The building has been renovated to offer extremely flexible floorplans for tenants. Office floors can be divided into four leasable units with regard to fire doors, wet group placement and entrances. Tenants can choose to have multiple private offices, an open floorplan or a combination of the two. One Atlas Garden tenant chose to have several private offices along with a conference room and a large staff lunchroom. Another tenant has an open floorplan along with a conference room and quiet rooms.



Architects: Sweco Architects

Location: Stockholm, Sweden

Lead Architects: Sidsel Wållgren

Other participants: Bonnier Fastigheter AB, Arcona

Project Year: 2016

Photographs: Tim Meier

The property was transformed by the renovation and expansion into a flexible, modern office building, with new technological solutions that provide many possible variations for leased office spaces.


The building’s street-facing glass façade is imprinted with a pattern of words selected from poems associated with the railway – which can only be deciphered if you stand near the building. The railway-facing façade has extra insulation and is covered with zinc shingles. The roof is covered with green plants and, when viewed from above, the building blends in with the adjacent park.


from archdaily

Designed by CMSFactory.NET