*2개의 주택을 사적 통로로 연결한 개조-[ AGORA ARQUITECTURA ] CASA TUBELLA

1925년 지어진 2개의 짝을 이룬 주택을 사적인 통로로 연결하여 현대적으로 개조하게 되었다. 클라이언트는 이 집 내부에 작업공간을 마련하고, 주택의 사용을 현대적으로 개선해 줄 것을 요청했다. 계단을 통해 외부에서 내부로의 접근을 가능하게 하였고, 집 안 내부의 두 객실은 개인 사생활을 보호하면서 자유롭게 순환이 가능한 구조로 이루어졌다.

 

We are on the top floor of a cataloged house located on the Tubella Promenade. A private passage of paired houses, projected in 1925, to offer a healthy life to the workers of the various industries of the neighborhood. Sharing a partition wall with the Benet Campabadal Spinners factory, our client proposed introducing a work space in the house and improving the use of housing.


We discovered some non-conforming volumes, a blinded gallery and a buried terrace, separated from the original values. A demolition, frees the terrace and the gallery outside, getting the interior patio to dialogue again with the open spaces of the context. A clearing, shows inside the lifeblood of a continent. Black iron artifacts are deposited in the interior establishing a link with the industrial world of the surroundings. Silently they contain the housing and work program of the house.


A staircase leads to an hermetic hall. Only the owner will be able to penetrate. A staircase will be offered to the stranger to access a loft to which the workspace is reserved, responding to new industrial demands. Behind the hermeticism, two rooms connected through a dressing room allow to circulate freely in privacy. A terrace on the outside seems to invade the interior, suggesting a relationship between the house and its old working environment. Going through a last threshold that contains the main bathroom of the house, a new shower replaces the old laundry whipping up the disjunction.


from divisare

Designed by CMSFactory.NET