* 박스형의 상점 및 거주용 스튜디오 복합건물-[ Suzuki Architects ] home and shop at Gré Square House

일본 시즈오카에 있는 상자모양의 건물 1층에는 상점과 관련 서비스 공간이 존재한다. 건축주의 어머니가 건물 상층에 작지만 밝은 아파트에 거주하고 있고 상점은 천연재료로 만든 의류 및 기타 제품을 판매한다. 자연채광과 공기가 실내로 충분이 들어올 수 있도록 커다란 구멍이 뚫린 형식의 단순한 직사각형 모양으로 설계된 건물은 집과 그 주변환경 사이의 원활한 공존을 꾀하면서도 거주자의 프라이버시를 존중받을 수 있도록 벽을 사용하기 위해 고심하였다.

 

Large openings in the corrugated-metal facades of this boxy building in Shizuoka, Japan, frame views of the neighbourhood from a shop on the ground floor and residence above.


Tokyo studio Suzuki Architects designed Gré Square House for a client who runs a business selling clothes and other products made from natural materials.

The building's ground floor is occupied by a shop and its related service spaces, including a kitchen, toilet and storage area.


The client's mother lives in a compact but bright apartment on the upper storey, which features an open-plan living area flanked by a bedroom and bathroom.

The property is similar to another combined home and workspace that the studio designed for a hairdresser and a writer in Tokyo.


Gré Square House is located near the Nihondaira scenic area on the outskirts of the city of Shizuoka, which is known for its views of Mount Fuji.

The neighbourhood features a mixture of old farmhouses, tea fields, new housing developments and small shops arranged along streets that ascend gently into the hills.



The studio led by architects Hisako Yamamura and Kosuke Suzuki designed the building as a simple cuboid punctured by large openings that enable plenty of natural light and air to reach the interiors.

"Our first step toward ensuring a smooth coexistence between the house and its surroundings was to think about how walls could be used to provide a sense of separation from the neighbourhood and modulate the residents' level of privacy," said the architects.

"We next opened up the house in directions that brought in views and a feeling of depth."


from dezeen

Designed by CMSFactory.NET