*도쿄 아마존재팬 패션부서의 스튜디오/사무실-[the photo studio and office for the fashion department of amazon japan in tokyo]

TORAFU는 도쿄 아마존재팬 패션부서의 사진 스튜디오와 사무실 디자인이 변경하였다. 기존 유통창고의 4층에 거대한 스튜디오가 생겼고, 이 곳의 디자인을 담당한 프로젝트팀은 동적 공간 구성과 다양한 용도를 지원하는 유연성 또한 갖춘 스튜디오를 만들기 위해 노력했다. 7500 평방미터 공간에 6미터 높이의 천장을 지닌 광대한 공간에 내진성 강하고 녹방지 코팅을 사용한 라운지가 있다.

TORAFU architects has designed the photo studio and office for the fashion department of online retail giant amazon japan in tokyo. all four floors of the existing distribution warehouse were renovated to serve as the largest studio of its kind in the world. the project team has sought to create a studio that would possess both a dynamic spatial configuration and the flexibility to support various usages. set in a vast space with a floor area of 7500 m2 and a ceiling height of 6 m, the design capitalizes on the potential and sense of scale of the existing space by having a lounge that uses earthquake-resistant braces with a rust-proof coat of red paint and a truck berth ramp as well as the existing concrete walls which were simply cleaned up. 




the first floor of japanese based firm TORAFU architects’ project is composed of the entrance, lounge, conference room, editorial studio, and library spaces. the entrance, whose entire space is sloped, is an illuminated runway using stage lights to give it the showiness of a fashion studio. leaving the entrance behind, clients are greeted by a large, newly-installed staircase. as for the polished GRC panels, the reverse sides where glass fibers are visible are used as surfaces, giving them an appearance of solid volumes extracted from a mining site. in the lower part of the large staircase is a tunnel that leads to the editorial studio and serves as a three-dimensional junction flow line that connects to the third-floor studio. the oak floor tiles in the breakroom lounge connect the space while simultaneously dividing it through the contrast with the existing concrete floor. also, soft indirect lighting envelops the hard space via the square-shaped upper lighting.


from designboom

Designed by CMSFactory.NET