*판지공장을 개조한 주택-[ Rob Mills Architecture & Interiors ] Armadale Residence

종이판지 공장을 개조하여 주택으로 탈바꿈시킨 이번 프로젝트는 건축 인테리어 전문가인 Rob Mills가 자신이 12년동안 거주했던 건물을 자연의 빛과 공기, 소리와 공간을 활용한 구조를 생성하기 위해 최대한 공간적 특성을 살린 노력의 결과이다.
특히 설계과정에서 조명과 음향이 중추적 역할을 하였고, 결과적으로 가족을 위해 통풍이 잘되고 빛이 가득한 5 베드룸 주택이 탄생했다.

Occupying a former cardboard factory on the edge of a tree-lined park in Armadale, an up-and-coming suburb of Melbourne, Australia, Armadale Residence is the entirely bespoke home of architect Rob Mills, founder of Australian practice Rob Mills Architecture & Interiors. Having established a reputation over the course of two decades for their holistic approach, attention to detail, and layered, high-end interiors, it was only natural that Mills’ own house would epitomize his practice’s design ethos by generously providing an unashamedly luxurious and all-sensory experience.


Having lived in the building for 12 years before embarking on its renovation, Mills had established a profound connection with the cavernous space that allowed him to take full advantage of the structure’s spatial characteristics in order to harness natural light, air, sounds and space and create an airy, light-filled and serene five-bedroom home for his family. Lighting and acoustics in particular were pivotal in the design process. The use of concrete slab, masonry walls, effective insulation and engineered glazing ensure the best possible acoustic properties while extensive glazing on the park-facing façade has maximized daylight penetration while also providing passive solar heating during Melbourne’s harsh winters.




from yatzer


Designed by CMSFactory.NET