*고대 도시 속 시간을 재구성한 현대건물 - [ Continual Architecture ] Xuzhou City Wall Museum

City Wall Museum(도시 벽 박물관)은 수천년의 번영을 지닌 요새 도시인 서주에 위치해 있다. 새로운 도시는 구시가지 위에 생성되었으며 고대 서주의 유물을 재구성하였다. 도시벽 박물관은 현대 건축물을 표현하였는데, 칸막이 벽은 공간적 레벨과 변동을 구성하기 위해 시차를 두고 정렬되었다.

 

The City Wall Museum is designed and built on the remains of the ancient city wall which locates on the east side of ancient city’s south gate (QuiGuang Gate). The ancient city wall was the remnant of Ming Dynasty and was buried for more than 600 years. Ancient Xuzhou, back to the dynasty of YU, has over 2600 years of city-construction history.


The city is warrior fortress with thousands of years of prosperity. In the year of TianQi in Ming Dynasty, the Yellow River was rerouted, floods frequently occurred, and the ancient city was repeatedly submerged. The new city was rebuilt on the site above the old city, which made relics of ancient Xuzhou as “City under City, Building under Building, Street under Street, and Well and Well.”


Architects: Continual Architecture, ARTS Group Co., Ltd

Location: South Huilongwo History District, Yunlong District, Xuzhou, Jiangsu,China

Lead Architects: Zhenggong Feng, Feng Lan

Design Team: Tufa Cui, JiQing Song, Lu Chen, Zheng Li, Yayuan Liu, Xiaofeng Pan

Clients: Xuzhou Huilongwo Project Construction Headquarters / Xuzhou Xinsheng Construction Development Investment Co., Ltd.

Area: 950.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Wei Qin

The City Wall expresses traditional architecture in modern context, to metaphor time staggering and linking. The museum is launched on the ground level and the underground level at two elevations. The ground floor is the entrance hall and the preface hall.The forms, masses and proportions of the building follow the shape of the ancient city architecture, in response to traditional buildings and streets in the site of Huilongwo history district.The underground floor is the exhibition space of city wall context.


Partition walls are arranged in a staggered manner to construct spatial levels and fluctuations:The space is narrow-long, or bright, or continuous, or pauses and the state of rhythm is clearly displayed due to the sliced scene of historical time. The exhibition hall is finally ended in an outdoor garden, where the ancient city wall can be seen in the north.As exhibits and space construction at the same time, the city wall redefines the temperament of the exhibition hall as simplicity, vicissitudes, and truth.

from archdaily

Designed by CMSFactory.NET