*상해 오래된 호스텔을 현대적 호텔로 -[ Shanghai Benzhe Architecture Design ] Yu Hotel

상해 유가든 옆에 위치한 유 호텔는 예전엔 호스텔이자, 체스/카드를 즐기던 방이었던 곳이다. 시대와 도시는 변화했고 건물의 주인은 기존 구조물을 보강하여 새로운 의미를 부여하고 싶어했다. 그렇게 탄생한 오래된 숙소는 공간구조 조정을 통해 좁고 어두운 실내 공간에 햇빛과 자연을 끌어들였다.

 

The project is located on East Fuxing Road, ShanghaiChina, which is next to Yu Garden, thus is named “Yu Hotel” to echo with Yu Garden. It was originally an old hostel/chess & card room. With the changes of times and urban renewal, the owner wanted to deconstruct the new meaning of B&B on the basis of reinforcing the existing structure.


The old hostel was comprised of four old buildings that were narrow, small with inadequate lighting on the inside. The key of the renovation project is spatial restructuring and bringing sunlight and nature to the interior space that used to be narrow and dark to begin with. After more than half a year, the designers have deconstructed and turned the old place into the complex whose interior is connected with the exterior with courtyard interspaced inbetween.


Architects: Shanghai Ben Zhe Architecture Design

Location: 439 Fu Xing Dong Lu, Huangpu Qu, Shanghai Shi, China

Lead Architect: Huajian Jiang

Graphic Design: Benzhe Architecture Design

Area: 678.0 m2

Project Year: 2018

Photographs: SCHRAN Architectural Photography, Xuanmin Jin

Manufacturers: HansgroheKohler, KINGKOIL

nature and architecture were sorted out during the design process for the purpose of integrating them together. At the entrance is the roundabout wall built with black bricks that serves as transition between the openness and privacy of the space. By referencing to the characteristics of quadrangle dwellings in the north and courtyards of Shanghai, the designer took bold steps to squeeze out a yard in the center of Shanghai where land is scarce and expensive, managed to bring the buildings that used to be isolated from each other together and made the guest rooms, lobby and café visually echo with one another at a distance. Introduction of yard has fully reflected the idea of gardening in traditional buildings.


The guest rooms are in the south-facing main building. The different functions of the space inside the building are cleverly arranged and fit like a glove. The atrium perfectly brings the space in the corridor, terrace and the backyard together to achieve maximum openness of sight and space. The glass skylight ensures that the common area in the guest room is filled with light, which has totally changed the old rooms that used to be dim and shadowy. The staircase made of copper and solid wood serves the role of connecting the floors upstairs and downstairs. With the sunlight shining through the skylight, onto the white walls above stairs and hitting the terrazzo floor downstairs through the elevated glass trail in the atrium, the entire space becomes a coherent whose that’s very bright.



from archdaily

Designed by CMSFactory.NET