*아르헨티나 주거용 건물-[ Estudio Pablo Gagliardo ] Pueyrredón 1101 Building

아르헨티나에 위치한 주거용 건물은 2개의 거리가 교차한 분주한 거리에 위치해 있다. 목재판으로 보이는 콘크리트 셔터링으로 만들어진 구조물은 실내 환경의 질과 자연스러운 채광을 허용한다. 건물의 입구는 내부 광장으로 통하게 되어 있는데, 시공간적 연속성을 통해 공공 생활과 사생활을 자연스럽게 연결한다.

 

Residential building located at the intersection of two tree-lined and busy streets, a few meters from the main avenues and university centers of the city of Rosario, with an ideal environment for young people and students. The corner land, with north and west orientation, and the city regulations allow the total occupation of the lot, ventilating all the rooms to the two fronts.


Its structure, made of seen concrete shuttering with wooden boards, allows a pattern of empty and full, generating double heights and cross visuals that besides allowing large wooden balconies, privilege the quality and the natural illumination of the interior environments.


Architects: Estudio Pablo Gagliardo

Location: Rosario, Santa Fe Province, Argentina

Area: 1567.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Ramiro Sosa

Manufacturers: Obring S.A, Inelge, Amato, Belardinelli, ByPass

A double height entrance is projected, as a continuation of the public sidewalk with abundant vegetation and a bicycle rack for the use of its inhabitants, favoring life in contact with nature. In this way, entrance to the building takes place through a large "inner plaza". This space links public life and private life, providing permeability and urban connectivity, through its journey and spatial and visual continuity.


The wet cores form a common part embedded in the central sector of the plant to free the space of internal use, allowing the flexibility of the spaces, as well as the different permitted uses, such as living or working. The design of the units is stripped and net, so that each one has the added value on its balcony, posed as a continuous environment in relation to the interior. As a finish, the project has two levels with terrace and own swimming pool, allowing impressive panoramic views of the city.


from archdaily

Designed by CMSFactory.NET