*호주 다기능 스튜디오-[ Matt Thitchener Architect ] Separate Space For Living On A Steep Slope

호주 아보카 해안 교외에 건축주의 집 뒤쪽으로 다기능 스튜디오 The Studio가 건설되었다. 매우 경사진 지역에 위치한 이 곳은 작은 통로를 통해 부지 접근을 제한적으로 한정할 수 있게 하였다. 산업용 아연도금 강철 계단을 통해 방문자들이 올라 올 수 있고 내부는 하나의 넓은 공간으로 구성되었다.

Matt Thitchener Architect has designed ‘The Studio’, a multi-functional studio space located behind his client’s house in the coastal suburb of North Avoca, Australia.

The separate space is set on a heavily sloped block at the rear of the main property with limited site access via a small pathway.

The structure rises up from two deep-set concrete piers with double clusters of steel piloti, which support the building at the front, while the rear rests on top of a suspended off-form tie beam.

Access to the studio is by way of an industrial galvanized steel set of stairs, which as a visitor climbs, they can see the details of the structure and the Colorbond Spandek cladding.

Inside, the multi-function studio space is one large room, that takes full advantage of the sweeping 180-degree views of the ocean and surrounding headlands.




from contemporist

Designed by CMSFactory.NET