*암스테르담 오피스빌딩 -[ MVRDV ] SALT

암스테르담 항구 재개발 지구에 위치한 건물은 새로운 창조의 허브가 되고자 하는 지역의 야망에 기여한다. 사각 큐브 모양의 건물은 서로 다른 콘크리트 프레임이 겹쳐진 형태이며 건물 파사드에 침투하는 다양한 창문을 수용한다. 콘크리트, 알루미늄, 강철과 같은 자재에 유연한 플로어 플랜으로 설계된 이 곳은 유연한 로프트 스타일의 공간으로 구성되었다.

 

Small and mid-size companies often have trouble finding suitable office space in Amsterdam. The creative industry has seemingly unrealistic demands when it comes to office locations: an incubator of ideas, which is spacious and inspiring, with a unique design at a great location with car access. Salt is a response to these needs, providing small, high quality offices, each with a unique identity. The building forms part of Amsterdam’s port redevelopment Minervahaven, contributing to its ambition to become a new creative hub.


Salt is five levels high and a 30m x 30m x 20m cube-shaped building with distinct concrete frames stacked on top of each other. The concrete frames house a variety of different windows permeating the façade to keep the individuality of each 5m x 4m unit. Windows are arranged in a random order so that the buildings' distinct glass and concrete façade offers a different view depending on what side it is approached from. The interior of the building follows the demands of creative companies for large, roughly finished, loft-like spaces: no hung ceilings, exposed materials such as concrete, aluminium and steel, and flexible floorplans. A solar roof means that the building will generate some of its energy, whilst parking is located inside the plinth.

All of the building’s flexible loft-style working spaces are offered as rental spaces that can either consist of a whole floor or dived into smaller units. A private roof garden introduces a social gathering space at the south facade of the building while the full height lobby space with its grand cascading stairs connects the various levels vertically.

MVRDV was commissioned to design Salt by NIC Building Ambitions.



from divisare

Designed by CMSFactory.NET