*블루 라군 아이슬란드의 "The Retreat'- [Basalt Architects completes hotel at Iceland's Blue Lagoon resort]

블루 라군 아이슬란드의 'The Retreat'에서 투숙하시는 사람들은 호텔 스위트 룸에서 유명한 석호의 청록색 물을 찾을 수 있다. 블루 라군은 유네스코 세계 지질 공원 내에 위치하고 있으며 실리카 및 유황과 같은 미네랄이 풍부한 지열 해수를 함유한 수영장으로 구성되어 있으며 이 물은 피부 관련 질병을 치료하는 데 적합하다고 알려져 있다. 블루 라군 스파, 실리카 호텔 및 블루 라군 시설의 확장 설계는 Basalt Architects의 Sigríður Sigþórsdóttir 창립 파트너가 담당했다. Sigurður Þorsteinsson과 Design Group Italia는 Blue Lagoon의 Retreat에서 현무암 건축가와 협력했습니다.

 

Guests at The Retreat at Blue Lagoon Iceland can look out onto the turquoise water of the famous lagoon from hotel suites nestled into the lava formations.

The Blue Lagoon is situated within the UNESCO Global Geopark and comprises a series of pools containing geothermal seawater rich in minerals like silica and sulphur that are reputed to be good for treating skin conditions.

The original Blue Lagoon Spa, the subsequent Silica hotel and other extensions of the Blue Lagoon facilities were designed by Sigríður Sigþórsdóttir founding partner of Basalt Architects. Sigurður Þorsteinsson and Design Group Italia, collaborated with Basalt Architects on the Retreat at Blue Lagoon.


Over subsequent years the complex was expanded to incorporate a restaurant, and in 2014 construction began on The Retreat at Blue Lagoon Iceland.

The new hotel represents the culmination of founder Grímur Sæmundsen's vision for the Blue Lagoon as an epicentre for health and wellbeing.

The design of the retreat aims to take advantage of the lagoon's natural beauty and minimise the building's impact on its surroundings. A thorough analysis of the cracks and fissures that form this volcanic landscape informed the layout of the plan.

A degree of flexibility was also incorporated into the design to enable the plan to adapt in response to unexpected discoveries during the excavation process. As a result, the building merges seamlessly with the environment and incorporates some of the natural features.

"We wanted the lava, the moss, the water to be omnipresent, resulting in architecture that is woven in with the natural elements," the architects explained.


from dezeen

Designed by CMSFactory.NET