*안데스 산맥 산기슭에 위치한 마굿간-[ Matias Zegers Architects ] Elongated skylight illuminates stables in Chile

안데스 산맥 산 기슭에 승마센터 마굿간이 있다. 심플한 박공 지붕의 구조 내부에는 길고 가느다란 천장 조명이 설치되어 있고 최소한의 인공조명으로 실내에 있는 말들에게 충분한 자연 채광을 제공할 수 있게 하였다.

A skylight that runs along the ridge of this stables near the Chilean capital of Santiago allows daylight to flood onto laminated-timber trusses that support its curved ceiling.

Santiago-based architect Matias Zegers designed the stables for an equestrian centre occupying a three-hectare compound in the foothills of the Andes mountains.

Zegers, who founded Matias Zegers Architects, has been riding horses since early childhood and wanted to create a stables that provides the best possible conditions for the horses' wellbeing.

The simple, gabled structure can accommodate 14 showjumping horses and is positioned close to a training arena on a patch of ground surrounded by native quillayes trees.

The building's key feature is the slender roof light, which runs from one end to the other and provides enough natural light for the grooms to work indoors throughout the year with minimal artificial light.

The opening is narrowest at its ends where the stalls are situated to ensure a calm and restful ambiance for the horses. It widens towards the centre to provide adequate illumination to the showers and saddle rooms positioned in this portion of the building.



from dezeen

Designed by CMSFactory.NET