*2층 구조의 찻집-[ Hill Architecture ] Twin Tea House

트윈 티하우스의 디자인 아이디어는 Wu Jiang Tongli Town의 휴양 정원에있는 Sleeping Cloud Pavilion을 기반으로 한다. 더블레이어 구조로, 한 층은 '여름'으로 욕실과 핸드메이드 공방이 있고 2층에는 찻집이 있다. 파빌리온 주변의 인공 산석의 계단은 우회로로 2층 '차(tea)' 키오스크로 이어진다.

The design idea is based on the Sleeping Cloud Pavilion in the retreat garden of Tongli Town, Wu Jiang. With the double-layer structure, one layer of the pavilion is a summer pavilion. The steps of artificial mountain stone around the pavilion lead to the second layer of tea kiosk with twists and turns. The sight is bright once mounting the tea kiosk. 



Architects: Hill Architecture

Location: Zhuantang, Xihu District, Zhejiang,China

Lead Architect: Kai Zhu

Client: Hangzhou LuanSheng

Area: 2040.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Ryan Chiu


The Pavilion of Fragrance Waters, Thatched Cottage of Quiet Meditation and lotus pond on the other side can be seen clearly. Based on the experience of the Sleeping Cloud Pavilion, the tea house is designed as a double-layer structure, with a bathroom and a hand-made studio on the first layer, and a tea house on the second layer.


A gentle slope footpath is around the main body of the building. A guardrail is made of angle iron andbamboo. The end of the ramp is the entrance to the tea house. The entrance door is customized by recycled embossed iron. Mottled and rugged texture is harmonious and unified with concrete wall.


A cast-in-place reinforced concrete structure is applied in the whole tea house.Pine formwork is used in the outside, and smooth wooden formwork is applied in inner side. There is a sharp internal and external contract between the pine template texture in architectural appearance retained after demembrane and delicate and smooth wood form in the room.The structural characteristics of reinforced concrete is used to design the second layer of window of tea house into cantilever form, thus making appearance of the building form two mutually bite cubes, one of which is concrete material, another is glass material. Through the contrast of materials, the two blocks form real and virtual space relationship.



from archdaily

Designed by CMSFactory.NET