*태국 치앙마이 도서실-[a reading room designed for the lan din community space in chiang mai, thailand.]

thai studio sher maker는 태국의 관광지인 치앙마이의 lan din 커뮤니티 공간을 위해 열람실/도서실을 완성했다. 건물의 정면은 섬유 유리 시트를 입혀 반투명 효과를 얻고, 독서 공간에서 자연 채광의 사용을 극대화하는 반면 밤에는 내면에서 밝게 빛나는 구도가 되게 설계하였다.

 

thai studio sher maker has completed a reading room designed for the lan din community space in the touristic city of chiang mai, thailand. the building’s facade is clad in a fiberglass sheet, which gives it a translucent effect and maximizes the use of natural light in the reading space, while during the night the structure appears brilliantly illuminated from within.


sher maker developed the project with the hope to generate interest in the reading room amidst a city where 90% of the buildings cater to business and investment purposes. built under space and budget constrains, the steel structure is divided in two levels: a working area for people that need to concentrate, and an area for rest and relaxation. for the exterior, the architects worked with a local technician to gradually upgrade and waterproof its surfaces using zinc sheets. the interior is designed as a compact, attractive space with a colorful, playful floor, various plants, and simple decoration.



from designboom

Designed by CMSFactory.NET