*학교 체육시설 공간-[ GAUTSCHI LENZIN SCHENKER ] SPORT FACILITIES

새로운 스포츠홀은 학교 건물과 더불어 휴식 및 마을 광장과 함께 있는 명시적으로 정의된 공간을 형성하였다. 하드코트와 체육 시간을 위한 잔디는 서쪽에 위치하여 '바닥 매트' 잔디 공간에 속한다.  1층에 위치한 체조장비를 위한 공간과 탈의실은 구조적으로 사격형 평면을 정렬하고 있다.

The placing of the new sports hall clarifies the outdoor settings around the existing school grounds. The sports hall creates together with the school building a clearly defined space with break and village square. The hard court and lawn for P.E. lie directly opposite on the west side and belong spatially to the lawn landscape “floor mat”. The covered outdoor area marks the main entrance and creates the face towards the school site. The middle section with the room for gymnastic equipment on the ground floor and the changing rooms on the first floor arrange the square floorplan structurally. Die sports hall and multi-purpose hall are each lit along its length side. The chosen sturdy materialization of the facade made of pre-fabricated concrete elements takes credit in this exposed situation in the public zone. The play of light and shadow due to the ripped concrete elements has the effect of an ever-changing volume throughout the course of the day. The front surface of the ribs is ennobled by means of sanding. The opaque band window glazing provides the ideal cast-shadow-free exposure to light for the hall.



from divisare

Designed by CMSFactory.NET