*낡은 학교 건물이 마을의 공동 생활을 위한 중심 특징으로-[ WERK ] Horbelev Kulturgård

오래된 학교 건물이 문화하우스로 탈바꿈 되었다.
원형의 확장을 통해 이전 학교 건물은 개방적이고 접근이 쉬운 공동 구역의 중심이 되었다. 젊은이와 노인이 함께 어울려 다수의 활동을 위한 중심이 된 이 곳은 지역의 특징으로 자리잡았다.

 

In the village of Horbelev on the island of Falster, Denmark, there was a disused school that had been appropriated by the local community and was buzzing with sporting clubs and cultural associations. Young and old made the best of the former school, the only problem; there was no large common space that could create a center for the multitude of activities and be an identifying element for the local area.

In response, WERK transformed the collection of old school buildings into a Culture House; a circular extension binds the former school buildings together in one open, accessible and common center.


Architects: WERK

Location: 4871 Horbelev, Denmark

Other participants: Sangberg architects, Lemming & Eriksson, Svava Riesto, Nordøstfalsters Fremtidsforening

Area: 1000.0 m2

Project Year: 2013

Photographs: Santiago de la Vega

The vision was to focus on cultural life and to enhance social interactions between different types of users as a way of strengthening the social interaction in the community. In the new common space people can see one another across the courtyard and meet and be inspired as they walk past different activities and different groups of people. Horbelev Kulturgård (culture house) is an open and flexible building that, in its design, accommodates a variety of cultural functions and activities and allows them to flow together in inspirational overlap.


With ceiling of sky, the Kulturgården at the heart of the building, is intended for the everyday, but also as space that can accommodate a party. The new connectivity between buildings allows the community to benefit from casual overlapping that is created merely by passing one another in everyday life, or they can have themed and bigger events bring people together in a more organised way. The historic facades of the existing buildings have been opened up to the new extension to achieve a coherent whole and maximum visibility between functions. The open and flexible courtyard in the center of the building has the sky as a ceiling, physically and metaphysically.


The culture house is as space designed for everyone, a space where you can listen to band practice with the teenage rock band, join a round of bingo, try a new sport or play games with the children from after school care. This bringing together allows Kulturgårdens various functions flow and overlap – inspiring for everyone.


from archdaily

Designed by CMSFactory.NET