*사암으로 꾸민 항저우 예술원 캐머스의 박물관-[the Chinese Academy of Art campus in Hangzhou, eastern China]

적색 사암 블록은 중국 항저우 중국 예술원 캠퍼스에 있는 새로운 디자인 박물관을 꾸미는 재료이다. 1만6천 제곱미터 규모의 이 박물관은 이미 상당한 규모의 작품을 소장중이다. 대부분의 박물관 외관은 사암으로 덮여 있고, 내부는 흰색 대리석으로 덮여 있다.

 

Blocks of red sandstone cover the volumes of a new design museum designed by Álvaro Siza and Carlos Castanheira on the Chinese Academy of Art campus in Hangzhou, eastern China.


The 16,000-square-metre museum was commissioned to house the fine art college's already sizeable collection of pieces, which had been bolstered by the acquisition of original pieces from the Bauhaus School.


Architect: Álvaro Siza with Carlos Castanheira

Portugal Office: CC&CB, Arquitectos

Principal in charge: Pedro Carvalho

Collaborators: Adalberto Dias, Carolina Leite, Catarina Rodrigues, Diana Vasconcelos, Elisabete Queirós, Francesca Tiri, Germano Vieira, Joana Soeiro, João Figueiredo, Jorge Santos, Nuno Campos, Pedro Afonso, Rita Ferreira, Sara Pinto, Susana Oliveira

Local office: The Design Institute of Landscape & Architecture, China Academy of Art Architecture: Liu Ke, Zhao Yaunpeng, Jiang Weihua

Structure: Shentu Taunbing, Chen Yongbing

Engineering: Zhu Weiping, Yu Xiaofen (hydraulical), Jin Guogang, Wang Yonghong (electrical), Chen Chunji, Teng Liang (HVAC)

Intelligent design: Sun Mingliang, Sin Minjun (intelligent design), Hangzhou Zhida Archit. Science & Technology Co., Zhang Shanming, He Haixia (acoustics)

Consultants: GET – Raul Bessa (VAC), HDP – Paulo Fidalgo (structure)

3D models: Germano Vieira, Pedro Afonso

Portuguese architects Siza, a Pritzker Prize laureate, and Castanheira, designed the building to fit the only large area of land remaining on the Chinese Academy of Art's (CAA) campus on the outskirts of Hangzhou, a triangular plot on the southeastern edge at the intersection of two roads.

The obtuse triangular building has a smaller, right angle triangle courtyard at the centre. Angular sections cut in at two corners create recessed entryways.

Most of the museum's exterior is clad with Agra Red sandstone, with insets and internal facing walls covered in a contrasting white marble.

Different levels and angles create an angular form that changes depending on the angle the building is viewed from. Overhangs shade the entrances, and the flat rooftops in the middle are covered with grass to form a rooftop garden.


from dezeen

Designed by CMSFactory.NET