*길위의 집, 시라사기 뮤지엄 [ UA architects ] curves pathway through shirasagi museum

퍼블릭 스페이스와 프라빗 스페이스의 교집합은 합집합의 결과물로 도출된다.

시라사기 박물관의 독특한 건축구성은 지역의 다양한 컨텐츠를 연결하는 루트와 개인적 사색을 위한 원형 루트가 교차하는 건축공간에서 시작한다.

교차하는 루트를 기점으로 두개의 동은 개인적인 주거공간과 외부에 개방되는 박물관으로 구분된다.

이러한 건축의 시작은 지역적 문맥, 형식을 반영한 모놀리틱한 박공지붕형태의 건축형태와 재료에, 박물관의 유니크한 특성을 설명하는 화이트 컬러의 건축마감 및 스타일에 기인한다.

건축이 바라보는 지향점은 사용자, 거주자, 건축주가 바라보는 지향점과 동일하다. 자신만의 고유한 사유공간을 지역, 외부에 개방, 유입시키는 박물관의 독특한 공간구성은 건축이 작은 부분에서 적용될 것이 아니라 더 넓은 의미에서 접근하여 주위환경을 포괄적으로 반영하는 그릇이 되어야 하는 건축의 의미를 적나라하게 보여준다.

the white curving form of this museum by UA architects in utsunomiya, japan, is located on a main thoroughfare between two roads facing north and south. challenging the boundaries of public and private land ownership, it has been a constantly traversed path for over 30 years by the people of the local village. the owner of the site decided to make his art collection open for public display along this route. a 10 meter square study and exhibition room was built from traditional local materials with white, horizontal cladding. drawing people in from the street the structure wraps itself around the site. the minimalist form has a circular, open space where both the surrounding landscape and works on display can be appreciated. framed view shafts cast bold, direct light into the interior. the simple gesture of incorporating movement from the journey into the building, enhances the overall feeling of community in the area.




building type: museum
land area: 464.80 square meters (140.60 square meters)
total floor area: 73.00 square meters (22.08 square meters)
location: utsunomiya shimotahara town 1758-1
design and supervision: shoji oshio + UA Tokyo, utsunomiya Off



from  designboom


저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET