*사일로, 컨테이너 그리고 학생 공동주거 mill junction silo stacked container apartments overlook johannesburg


요하네스버그의 부족한 학생 숙박시설을 위한 새로운 도전, 이제 거대한 사일로는 이러한 문제를 해결하기 위한 공동주거로 재 탄생한다. '밀정션' 프로젝트는 버려진 사일로의 리노베이션을 통하여 총 375개의 개별적인 주거공간 제공과 다양한 공용공간; 스터디룸, 도서관, 라운지, 컴퓨터룸을 제공한다. 이러한 공간구성은 기존 사일로; 인더스트리얼의 특성을 가진 건축환경과 템퍼러리 디자인의 유연한 건축환경이 다양한 컬러의 컨테이너와 접합되며 새로운 캐릭터로 도시경관을 새롭게 정의한다.


reviewed by SJ



addressing the shortage of student accommodation within johannesburg, property developers citiq has converted the city’s unused grain silos into affordable

student accommodation. ‘mill junction’ comprises 375 individual apartments, in addition to a host of study facilities, libraries, lounges and computer rooms. in order to provide additional floor space, a series of stacked shipping containers encompass the 11-storey silos, providing a vibrant and colorful addition the city’s skyline. climbing to a height of nearly forty meters, the scheme towers above neighboring buildings – offering panoramic views across the surrounding landscape. construction on-site was completed in january 2014, with the building set to open in its doors to new students the following february.





from  designboom


Designed by CMSFactory.NET