*월 레스 하우스 [ Tezuka Architects ] Wall less house

반응형

벽이 없는 집. 눈으로 드러나는 구조는 최소화 한다. 무량판 슬래브와 원형기둥을 사용, 외부로 적극적인 건축환경을 구현한다. 적극적인 호흡은 지면과 맞다 있는 1층에서 확실히 드러난다. 최소의 원형기둥 4개을 제외하고 내외부를 나누는 것은 투명한 유리창이 전부이다.

Principal use: Residence

Building site: Setagaya-ku, Tokyo, Japan
Site area: 255.19m2
Footprint area: 50.84m2
Total floor area: 239.91m2
Number of stories: Basement, 3 Floors
Structure: Steel
Architects: Tezuka Architects - Takaharu+Yui Tezuka, Masahiro Ikeda, Makoto Takei
Structural desing: Ove Arup & Partners Japan Limited
Lighting design: Masahide Kakudate (Masahide Kakudate Lighting Architect & Associates, Inc.)
Construction: Matsumoto Corporation
Design period: 2000.4-2000.12
Construction period: 2000.1-2000.6
Photography: Katsuhisa Kida / FOTOTECA

The  house is supported by a central core and a pair of extremely thin columns. The absence of walls on the ground floor allows the internal space to extend to the garden on 360 degrees.

from  archdaily

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY