* 맥시멈한 저장공간을 제공하도록 설계된 주택- Rise Design Studio remodels London garden flat to maximise storage and light

클라이언트와 그녀의 남편, 그리고 두 딸로 구성된 4인 가족을 위한 런던의 주택에는 최대한의 저장 공간을 제공하는 유연한 공간이다. 집은 정원이 내려다 보이는 뒤편으로 생활공간과 작업공간이 있고, 집의 앞쪽으로 목욕과 침실 및 유틸리티 공간을 구성하였다. 또한 각 공간은 재료와 색상을 통해 정서적 반응을 형성한다.

 

Clay walls and plenty of built-in storage feature inside this renovated and extended garden flat in northwest London by Rise Design Studio.


Located in Willesden Junction, the Birch and Clay Refugio project included the remodelling of the existing flat, the addition of a side and rear extension, plus a new workshop in the garden to be used as an office for the client's fashion business.

Created for a family of four – the client, her husband and two daughters – the flat was conceived as a series of flexible spaces that provide the maximum amount of storage.


The 99-square-metre space is divided into two zones with living and working spaces at the back overlooking the garden, and bathing, sleeping and utility spaces at the front.


The colours and materials selected by the design studio were chosen to reflect the client's Persian Bengali heritage while also referencing her time spent living in Barcelona.

"We set out to create a flat for a family of five that maximised flexibility of spaces and storage solutions and reflected the family’s links with Barcelona," said Rise Design Studio. "Each space forms an emotional response through its materials and colours."

In the rear half of the flat, an open-plan kitchen with birch plywood cabinetry and a lacquered concrete floor opens out into a living space with floor-to-ceiling sliding doors and a skylight. The living area overlooks the brass-edged, herringbone brick-lined patio and the workshop.

An extendable dining table separates the kitchen and living areas.




from dezeen

Designed by CMSFactory.NET