*자연 채광을 통해 미니멀리스트의 효과를 극대화한 스페인 레스토랑-[ Carlos Segarra Arquitectos ] RDA

Carlos Segarra Arquitectos가 디자인한 RDA는 스페인 발렌시아에 있는 미니멀리스트 레스토랑 인테리어이다. 레스토랑 분위기를 강조하는 보다 냉정하면서도 합리적이고, 단순한 미적 감각으로의 전환을 위해 그 출발점은 더 많은 공간의 확보를 기본으로 해야 했다.
설계자는 자연광을 이번 프로젝트의 핵심 요소로 활용하려고 노력했으며, 이를 기반으로 투명한 내부 공간 곳곳에 이러한 효과가 드러날 수 있도록 했다.

RDA is a minimalist restaurant interior located in Valencia, Spain, designed by Carlos Segarra Arquitectos. Located on the first floor of the restaurant Racó de L’Aranau, the project is based on the need to gain more space as a starting point to provoke a transition towards a more sober, reasonable, and simpler aesthetic that put an emphasis on the restaurant’s cuisine which is based on the quality of its products and the Valencian tradition. Undoubtedly, the designers tried to take advantage of the natural light as the key element of this project and work on this so it can represent the different areas that appear inside a diaphanous space. The contrast between different shades of grey and the exploitation of high ceilings are the elements that give meaning to the whole composition.

Segarra could state that they were in search of a chromatic balance capable of shaping a diaphanous space; but logically, the project conveys a program of needs and elements that must harmonize and allow this space to be functional first and foremost. This was something that we wanted to put the focus on, but at the same time it had to complement the initial concept and this is why all the supporting elements and areas that are not part of the main area are represented in walnut. Thus, everything follows an order where one can understand that all the elements have their importance and place just at a glance. After studying the characteristics of the premises, the project of the new dining area poses the challenge of controlling a great quantity of natural light and succeeding in transmitting a sense of serenity and comfort through the different areas that lead you there.

Photography by David Zarsosa



from leibal

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY