*미니멀리즘 게스트하우스 리모델링 [ Endo Shojiro Design + td-Atelier ] Bokuyado Nishijin

일본로컬 건축스튜디오Endo Shojiro Design and td-Atelier가 작업한 게스트하우스는 기존 목조주택을 개조한 작업입니다. 기존 부재를 살리면서 배제할 수 있는 것들은 삭제하며 최대한 미니멀한 공간을 연출합니다. 전면 도로에서 연속된 동선은 후면에 위치한 중정으로 연결되어, 작지만 확장된 공간감을 형성합니다.

Bokuyado Nishijin is a minimalist guest house located in Kyoto, Japan, designed by Endo Shojiro Design and td-Atelier. The architects renovated the wooden two-story house in Kyoto intoto a complex facility (guest house, cafe and owner’s residence). Existing buildings were rebuilt and rebuilt many times, so they had a strange shape. Once they organized the structure and added structure reinforcement, they greatly reduced the first floor part of the building. By making an alley within, wind, light, and sight line shifted toward the back of the site. The alley is overflowing with greenery, a space where tourists and locals gather. Travelers cross the cafe´ in the alley and get to the entrance of the guest house. There is a small shrine in the courtyard. This is a shrine worshiped in the former building. Elements such as alleys, large and small cubes, small steps, walls, and greens inside and outside the building remind the townscape. It is such a space to walk around townscape.




from leibal

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY