*오피스 랜드스케이프 [ Andrew Franz Architect ] Hill Office

사무실 리노베이션의 원칙은 오픈플랜을 바탕으로 열린사무공간, 유기적인 사무공간 구축에 있습니다. 가운데 홀을 기점으로 작업자들의 작업공간을 배치하며, 메자닛층에 설치된 커뮤니티 공간을 적극적으로 활용, 원활한 랜드스케이프를 구현하였습니다.


In a double-height penthouse of a 1913 Beaux Arts building near Manhattan’s Hudson Yards neighborhood, a former publisher’s executive suite is restored and modernized as a connected and transparent workplace. Designed for openness and collaboration, the space balances centrally located open areas with a variety of more intimate areas. A new, floating bridge connects two sides of the historic mezzanine floor, facilitating encounters, while a wide stair becomes a place for gatherings. Circulation paths intersect with different programmatic areas, encouraging movement while also generating happenstance meetings and exchanges of ideas.

The views and abundant daylight are celebrated and democratized; perimeter areas are activated for collective use, corner offices are eliminated, and workstations are gathered at the heart of the space. Glazed meeting rooms clad in carved wood louvers along the perimeter diffuse strong southern sunlight while maintaining views. Rich, textured materials, a diverse mix of vintage and new furnishings, and extensive plantings were selected to bring a sense of human personality to the workspaces.



Architects: Andrew Franz Architect 

Location: Nueva York, United States 

Category: Renovation 

Area: 32500.0 ft2 

Project Year: 2017 

Photographs: Eric Laignel 

Manufacturers: Vibia, Benjamin Moore, Daltile, Herman Miller, Modular Lighting, Okalux, Rulon International, Shaw Contract Group, Plyboo, Design and Direct Source, A-Light, Heath Ceramics, BAUX, Acolyte LED, Innovant

To revive the open work hall character, an extensive and sensitive restoration was performed, removing partitions and infilled floor areas that had been added over the years. One critical challenge was to maintain the square footage while bringing back the volume's original open proportions. The solution extends the historic mezzanine to a third side of the open space and adds the floating bridge at the other side of the plan, without infringing on the historic fabric. The result establishes connectivity, opens up views, and brings natural light deep into the space for all to enjoy.


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY