*중정이 있는 상점 [ LUKSTUDIO ] EMME Store

상점의 내부와 외부의 경계를 형성하는 두가지 장면이 있습니다. 적절히 차폐된 중정과 목재루버로 길다란 회랑같은 분위기를 만드는 진입복도가 있습니다. 노출 콘크리트를 바탕으로 따뜻한 감성의 목재가 만나 차분하면서도 온화한 분위기를 형성합니다.

EMME prides itself on its collection of cashmere, silk and other exquisite textiles. It has chosen its first location at the Columbia Circle, a recently rehabilitated hub that is bustling with commercial and cultural activities. Among its neighbouring prominent historical and industrial buildings, the boutique has been designed as a hidden gem off the beaten track, making a connection with nature and delivering the brand’s pursuit of quality in life.


The retail site is on the ground floor of building no. 21 which is tucked away from the main street. Lukstudio sees the original shortcoming as an opportunity to create an architectural promenade. Adding a verandah structure surrounding a minimal front yard, the new storefront gives a serene first impression. The additional envelop is comprised of concrete panels with wood grain imprint and wooden slats; while the former encloses, the latter reveals. When one passes through the entrance, movement activates the see-through structure and performs a visual rhythm.

Interiors Designers: LUKSTUDIO

Location: GF, BLDG 21, Columbia Circle, 1262 Yan'an Xi Road, Shanghai, China

Category: Interior Design

Director: Christina Luk

Design Team: Alba Beroiz Blazquez, Ray Ou, Yiren Ding, Sarah Wang, Kevin Yang

Area: 229.0 m2

Project Year: 2018

Photographs: Fangfang Tian

Manufacturers: Gabriel, Huili, Belle Stone

The boundary between interior and exterior is blurred to create a presence of nature in the store. The outdoor concrete wall texture is continued to the indoor gallery, visually connecting the two entry spaces into one. On a good day, a pair of sliding doors physically opens the yard to the store. Apart from framing views of the outdoor yard and planting trees within the store, the idea of nature is further expressed with materiality and lighting. A mellow palette of stone, wood and polished concrete is chosen to complement the natural cashmere garments on display. Together with the use of diffused sunlight, a cozy atmosphere is conjured to soothe the body and the mind.


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY