*도예가를 위한 집 Architect Bruno Stevens designs slate-covered studio for his ceramist mother

Architect Bruno Stevens has added a sunken slate-clad ceramics studio to a house on a sloping site in Belgium.

Stevens and Belgium studio LAVA Architecten, where he was working at the time of the project, designed the unit in Sterrebeek for his mother, a ceramicist and jewellery designer. She needed the extra space to work on her craft and to host workshops.

The two-storey structure attaches to one side of the existing brick residence and sinks into the curve of the inclining site. The ground floor serves as a workshop room for hosting classes, while the upper level is a private studio and reception area.

"The pavilion slides into the natural slope," Stevens told Dezeen. "The deepened courtyard literally anchors the whole in the ground. As a result, the landscape develops a walk along the facades."

A black steel walkway and staircase is cut across the front of the concrete volume, which LAVA has covered with grey slate. The slant of its timber roof is visible from either side of the addition.

Green anodised aluminium frames outline the row of small windows built alongside the angle of the steel ramp. Larger windows also framed with the aluminium cladding detail the top floor of the building.


댓글(0)

Designed by JB FACTORY