*협소주택 리노베이션 Welsh + Major uses patterned window screens for residential extension in Sydney

Perforated metal screens decorate this residential extension built by architecture studio Welsh + Major in a three-metre-wide gap next to a converted grain mill.

Called Darling Lane, the white-painted extension was squeezed in next to a house built in an old warehouse in Sydney, Australia.

Welsh + Major used the airspace over an existing garage to build a two-storey extension to add two more rooms and a bathroom.

The architects also renovated an existing bathroom that used to be suspended from the side of the old grain mill.

Architect: Welsh + Major Architects

Construction: HiSpec Constructions, Burton Built (black bathroom)

Structural Engineer: Cantilever Consulting Engineers


"The existing building is dark, textured," said Welsh + Major. "The new forms are deliberately white."

Three white perforated metal screens shade a covered balcony on the first floor of the extension. Above, a double set of screens cover a window.

The triangular pattern adds interest to the facade and contrasts with the traditional brick exterior of the main house.


from dezeen

댓글(0)

Designed by JB FACTORY