*스톡홀름 로프트 하우스 Note Design Studio inserts colour-block rooms into The Mantelpiece Loft in Stockholm

The colourful bedrooms that Note Design Studio has slotted beneath the roof of this Stockholm loft apartment are meant to resemble "life-sized building blocks".

The Mantelpiece Loft had been purchased by a couple with two children, who were both keen to have separate bedrooms in their new home – but this proved impossible with the existing floor plan.

Challenged with reconfiguring the loft's layout, Stockholm-based Note Design Studio decided that the dormant space under the loft's soaring roof could be put to better use.

"We were captivated by the opportunities that the unused spaces in the loft's roof cavity held, these voids that were calling to be bought into the space," said the studio.

"So we began to consider how we could craft new units and blocks that could slot and squeeze into place—as rooms, or social areas," it added.

"It's a project that reminds us that you should always remember to look up."

The studio constructed two new bedrooms directly beneath the peak of the loft's roof. Full-height cupboards painted blush-pink have been incorporated in the daughter's room, giving her a place to stow away her toys and clothes.

An opening in the wall that was originally carved out to accommodate a skylight has now been fitted with a small desk where she can sit and do homework.


from dezeen

댓글(0)

Designed by JB FACTORY