*스퀘어 하우스 [ Zani Arquitetura ] AT Residence

반응형

주택 전면부에 디자인된 우드 슬래이트 판넬은 건물 전체의 이미지를 형상화하는 디자인 어휘로 적용되는 동시에 주거 내부에 동일한 채광과 환기를 유지시켜주는 기능적 장치를 수행합니다.

Located on a small farm, the AT House was designed in search of the best implantation and spatial organization based on the site’s natural profile: The ground floor’s block touches the land on the highest portion holding the social access of the house through the concrete porches. On the opposite side, the suspended block houses the garage and the service rooms on the lower floor.

We designed a wooden slatted panel on the frontal facade, which is located in the same direction as the prevailing wind that allows permanent and crossing ventilation inside the house providing privacy and connection with the external spaces, also forming the whole aesthetic composition.

The roof brings natural lighting to social spaces through its lattice that can be seen by the inside. In a compositional way, it shows the spatial dynamic contrast between the regional typology of constructions showed inside and the external prismatic volume that hides the roof from the view of those who pass through the streets.

The composition with raw and natural materials and the spatial continuity between interior and exterior guided the design of the wood panels as a permeability tool, extracting the maximum potential of the natural conditions of the land and its views.


from archdaily

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY