*베리어프리 스페이스 [ Nhoow Architects ] Yulin Alley

반응형

가로변에 위치한 친근한 공간은 카페와 같이 생겼다. 지역주민들의 다양한 문화활동 및 소통을 위한 장소로 제공되며, 가로환경과 많은 접점을 만들기 위해서 벤치와 데크를 지그재그 형태로 설계하였다.
하지만 사각지대가 없는 베리어프리공간으로 설계, 적극적인 커뮤니티 장소로 계획되었다.

Yulin Alley is initiated by Yulin East Road Community and Disable Persons Federation of Wuhou District, and is planned, designed and operated by Nhoow architects. It's a community center that is trying to create an environment of freedom and equality that suiting all. More people with disabilities will be encouraged to come and take part in our activities and more people can do more exploration attempts. We truly hope that everyone in Yulin Alley can get a little more than they expect and enjoy a good moment of life. 
In the previous work of the project, we conducted a five-month research with the community staff to get an in-depth understanding of the basic situation, daily behaviors and living habits of the disabled people in the community. The results showed that the disabled people in the community were mainly with hearing impairment and mood disorder. Most of them avoided community activities, because of "nothing to do" "not knowing" and "the unpredictability".
The space adopts a concave-convex misalignment plane layout, which makes the space almost free of visual dead corners and revolved in a lively moderate sense of security and distance. The facade treatment of interior and exterior, and the special outdoor seats with the reserved trees together create a fun atmosphere, which is convenient for strangers to communicate with each other.

From archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET