*미니멀 하우스 [ studiokhachatryan ] pn

반응형

미니멀리스트 홈 pn은 극도로 절제된 공간감을 전달합니다. 주거 내부에 위치한 거대한 그린박스를 기점으로 공용공간과 사적공간은 구분됩니다. 구분된 공간의 한부분; 공용공간에 자리한 주방은 빌트인 시스템으로 간결하게 디자인되어 있으며, 아일랜드 테이블이 배치됩니다. 아일랜드 앞에는 식탁이 자리합니다.

pn is a minimalist home located in Beirut, Lebanon, designed by studiokhachatryan. A zen and precious penthouse apartment with 360° panoramic views in a modern building in the heart of Beirut, the lively Gemmayzeh neighborhood. The floor plan unfolds as a platform around a rectangular central block of the entrance. Circulation revolves around the edges of the central block, not merely conceived as a boundary to the outside world, but also regulates the organization of internal activities. The apartment can roughly be divided into two sections: a strictly private area for the owners and the ‘formal’ area where guests are received. Vast surface and nature of the floor plan determined the choice of noble, but sober materials such as Patara marble and Elm wood.

The wooden ceiling, custom developed for this project, not only hides the utility lines, but also provides sound/acoustic insulation. The kitchen island in patinated bronze and ceramic stone, seamlessly blends into the environment in a similar fashion. The monumental wall in Guatemala Verde marble, contrasting sharply with the rather low-key environment, dominates the dining room. The jade-green box of Pentelico marble covering all four planar surfaces of the master bathroom. When all sliding doors are open, a kaleidoscopic perspective en enfilade unfolds, revealing four rooms with similar proportions but with diverging functionalities and finishes. The guest bathroom is entirely executed in Arabescato. The whimsical patterns of this impressive marble not only cover the floor and walls but continue into the face of the cabinets.

Photography by İeva Saudargaitė Douaihi

from leibal

728x90
반응형

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET