*노출콘크리트 파사드 [ Schauman & Nordgren Architects + Meyer Architects ] Villa Favre

반응형

Schauman & Nordgren Architects + Meyer Architects-Villa Favre
슈만 & 노르겐 아키텍츠
 Villa Favre is a two-family house located in Le Mont-sur-Lausanne, Switzerland, a northern district of Lausanne on Lake Geneva. The house comprises a 200-square-meter residence for the Favre family, as well as a 100-square-meter unit that is rented out long-term.

SNA made these allocations legible in the footprint of the house, which assumes an irregular hexagonal shape. The decision creates privacy for the two families, in turn. Separate entrances face away from one another, and differently angled windows prevent looking into the adjoining yard.

0123456

반응형

건물의 입면은 2개 부분으로 구성된 내부 구성을 적나라하게 표현합니다. 먹고, 일하는 공용공간이 위치한 저층부와 여유와 휴식을 즐기는 상층부의 사적공간으로 구성됩니다. 

건물 상층부에 위치한 셔터는 사람이 잠을 자면 눈을 감는 것처럼 야간에는 클로징되어 외부로 부터 내부를 보호하는 역활을 수행합니다.

The facade further expresses a two-part interior configuration. The ground floors of both residences are public areas for eating, working, and socializing, whereas the upper floors are meant for rest and relaxation. Shutters fitted to the upstairs windows can be closed for the night, like a metaphor: the building closes its eyes when it goes to sleep.

Exterior materials further illustrate the floors’ different functions, and SNA’s banding of striated concrete and wood evokes the wooded location. A generous roof terrace with a garden tops the composition, where the Favre family can reside and get stunning views of the gentle hillside site and the wider surroundings.

from archdaily

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY